China Post, eller China Post Group Corporation, er ikke et selskap som mange nordmenn har et forhold til. Likevel er det sannsynligvis mange nordmenn som har fått en pakke eller to levert fra China Post, med spennende små duppeditter direkte fra Kina.

Billige pakker fra Kina

Det er mange som handler på nett direkte fra Kina, via nettsteder som Wish eller Ali Express. Disse nettbutikkene drar nytte av toll- og mva-fritak på små bestillinger. I Sverige ble det store problemer med pakker som aldri ble hentet i forbindelse med endrede regler for mva og toll. Svenske aviser rapporterte om stadig større berg med pakker, som etter hvert måtte sendes tilbake til Kina.

Det som er spesielt når det kommer til frakt er at internasjonale avtaler gjør at Posten og andre lokale postselskaper gjør en stor del av jobben for China Post, ved å levere pakken den siste biten til postkassen din. De samme avtalene gjør at for eksempel China Post leverer for Posten, men mengden pakker fra Norge til Kina er selvfølgelig bare en brøkdel av den store trafikken fra Kina til Norge.