Det finnes mange aktører i markedet for flytting, og det er selvfølgelig tusenvis av norske familier som flytter hvert år. I noen tilfeller går det galt, og Forbrukerrådet behandler med jevne mellomrom saker som omhandler flyttebransjen. Det kan handle om store verdier, mange blir overrasket over hvor mye innbo i form av møbler, klær og så videre er verdt.

Forsikring via ditt eget forsikringselskap

Mange har faktisk forsikring mot skader og uhell ved flytting inkludert i den vanlige innboforsikringen. Hvis du er usikker på hva din forsikring dekker, er det lurt å ta en gjennomgang av dette før flyttingen begynner.

Sjekk også hva forsikringen dekker, eller ikke dekker, når det er noen andre private eller profesjonelle som hjelper deg å flytte.

Forsikring via profesjonelt flyttefirma

Alle større selskaper innenfor flyttebransjen har forsikringer som dekker både skader på flyttelasset ditt, og eventuelle skader på bygninger eller ansatte. Uhell ved flytting skjer dessverre.

Du bør unngå å benytte selskaper som ikke er forsikret, både i henhold til sikkerhet for flyttelasset ditt, men også med tanke på at selskapet da kanskje ikke er like seriøst på andre områder heller.