Planlegger du å flytte, er det som kjent mye som skal planlegges i forveien. Derfor har vi satt opp en liten huskeliste til deg som kan gjøre flyttingen lite mindre stressende og kaotisk. Du bør begynne planleggingen en måneds tid før flyttebilen kommer.

Avslutt eller endre abonnementer

Husk at på flesteparten av abonnementene er det 1 måneds oppsigelsestid som gjelder. Husk å oppdatere firmaet eller bedriften som du har abonnement hos om din nye adresse, osv. i god tid før du flytter slik at alt er i rute innen du flytter inn på din nye adresse.

Bli kvitt alt du ikke har bruk for

Det er sjelden det svarer seg å beholde alt av gamle møbler og annet pikkpakk som du har samlet opp gjennom årene når du skal flytte. Prøv å få en skikkelig oversikt og kast det som trengs å kastes, gi bort gamle klær og ting du strengt tatt ikke har bruk for lengre i god tid innen du begynner å pakke. Dette kan være alt fra gamle madrasser og alt av bilutstyr til en vaskemaskin som er på tide å bytte ut.

Oppdater opplysninger for forsikringene dine

Du har kanskje en innboforsikring eller annet som trengs å oppdateres før du flytter til en ny adresse? Gjør også dette i god tid før flyttesjauen begynner.

Begynn å pakke i god tid!

For å unngå et voldsomt kaos og stress noen få timer før flyttebilen kommer, kan det være lurt å skaffe pappkasser og sekker og begynne å pakke ca. en måned før du skal flytte. Dermed har du også god tid til å pakke tingene på en praktisk måte og stable kassene inn i flyttebilen i den beste rekkefølgen når du flytter. Jo mer du får gjort tidlig i prosessen, desto færre ting blir det å tenke på dagene før du flytter.

Lykke til!