Hvis du ikke vil gå ut en søndag, kanskje etter en sen kveld dagen før, er hjemlevering av mat et fristende alternativ. Med nye apper og enklere løsninger for bestilling er en pizza eller burger bokstavelig talt bare et tastetrykk unna. Hjemlevering av mat forutsetter selvfølgelig gode løsninger for transport av maten hjem til deg.

Levering med sykkel

Den amerikanske giganten Domino’s Pizza har så langt slitt i det norske markedet, men de har vært med å introdusere mer holdbare former for levering av pizza. Det er for eksempel godt mulig at du får din pizza levert med elsykkel fra mange av kjedens restauranter.

Et annet selskap som har satset hardt på levering av mat med sykkel, er Foodora. Selskapet dekker store deler av verden, og i Norge er de til stede i flere byer. Med et brett nettverk av tilknyttede restauranter har Foodora ingen egen restaurant eller meny, men er altså bindeledd mellom deg og et stort utvalg av restauranter.

Levering med elbil, eller kanskje en selvkjørende bil?

Et enkelt grep for mange restauranter som tilbyr hjemlevering, er å benytte elbiler for levering. Spesielt i byer og andre områder med differensierte priser i bomringer kan det være helt nødvendig. Dessuten vil levering av mat, med mange korte turer, passe bra for elektriske kjøretøy.

Samtidig er mulighetene for alternative måter å levere mat på uendelige. Noen foreslår å levere pizza med droner, enn så lenge er det kanskje mest science fiction. Det er ikke sikkert at det er spesielt trygt verken for sluttkunden eller andre på veien. Det er kanskje mer nærliggende å se for seg selvkjørende biler som i fremtiden transporterer både mennesker, mat og andre varer.