I USA er Amazon Flex allerede en viktig del av Amazons verdikjede, og det er mange amerikanere som deltar i programmet og leverer pakker på deltid.

Hva er Amazon Flex?

Etter hvert som Amazon har vokset, og dessuten tilbyr tjenesten Amazon Prime med fri frakt, har mengde frakt fra Amazon til private kunder økt tilsvarende. Det er spesielt de siste kilometerne som koster penger, der har Amazon tradisjonelt brukt de store transportselskapene som UPS eller FedEx.

Amazon Flex er en helt annen løsning for leveranse, som er basert på at privatpersoner henter pakker på lageret til Amazon og leverer de til kundene. For dette får personen en godtgjørelse per pakke.

Er dette mulig i Norge?

Hvis Amazon etablerer seg for alvor i Norge, må de se på hvordan leveranse kan utføres på en kostnadseffektiv måte. I Norge kan det være et marked for Amazon Flex i Oslo og andre storbyområder. Tjenester som Foodora har allerede vist at denne måten å levere produkter på er mulig i større byer i Norge. På ikke fullt så tettbefolkede steder er sannsynligvis Posten trygge i mange år fremover.